Food Lab

Het Food Lab werd in 2015 opgericht, in kader van het Food Smart Cities for Development project met volledige ondersteuning van de stad en een externe facilitator (Coduco en Foodwin) en maakte gedurende die periode de duurzame Brugse voedselstrategie op en werkte acties hierrond uit.

food lab start 2015
Sinds 2018 is het Food Lab met een divers scala aan leden geëvolueerd tot een overkoepelend zelfstandig platform.
Een stuurgroep is gevormd om het beleid en de kerntaken van het Food Lab op te maken en de duurzame voedselstrategie van Stad (Bruggesmaakt) op te volgen.

De visie en missie van het Food Lab zijn de volgende:

Visie

Brugge is een eetbare stad, met aandacht voor lokale (biologische) productie waar niets verloren gaat. Een regionaal netwerk van ondernemers, publieke actoren en verenigingen streeft continu naar een meer duurzaam voedselsysteem voor zijn burgers en zijn bezoekers.

Missie

Het Food Lab is een aanjager van initiatieven en samenwerking rond duurzame voeding(systeem). Het werkt verbindend tussen beleid, middenveld en het publiek.

waarbij duurzame voeding volgende zaken omvat: Lokaal en korte keten, Stadslandbouw en stadstuinieren, Geen voedselverspilling, Seizoensgebonden, Fairtrade, Duurzame vis, (Plantaardige voeding) vleesvermindering, Biologisch

 

 

Stuurgroep: Lobke Vermeire (Vormingplus regio Brugge), Bart Vanderveken (Kopjezwam), Stijn (DeRepubliek), Jens Mouton (Boer Bas), Vanessa Aneca

Leden:
‘t Ambrozijn
100%West-Vlaams
BEO Brugge

Boer Bas
biobedrijf Vermeulen
Boerenbond
Broodsmid

Buurderij Open Poort

buurderij hoofdkwartier
CVN/Natuurpunt
De KABA
De Republiek
EVA Brugge
Farm Meat
Handmade in Brugge
Horeca Brugge
Howest
Inagro
koek en zopie
Kookindi
Koninklijke Vrije Bie
Kopjezwam
kringloopkrachten
Landelijke Gilde
LETS/Soepcafe
Oxfam
Provincie West-Vlaanderen
Rikolto (Vredeseilanden)
Roots vzw
Syntra
Ter Groene Poorte
Tuinhier
Velt Brugge
Velt nationaal
Vives,
Visgro
Voedselteams
Vormingplus



Betrokken stadsdiensten zijn:
Leefmilieu - aanspreekpunt duurzame voedselstrategie van Stad Brugge en logisitieke ondersteuning van  Food Lab
, Noordzuiddienst, Groendienst, Welzijn, urbanisatie, Lokale economie, toekomst van Bruge, Preventie, cultuur, Jeugd,...