Sint Pieters Eet

18
Oct
2018

 

 

 

Al een jaar lang komen elke woensdag twintig à dertig mensen samen in buurtcentrum De Dijk om er samen te koken met voedseloverschotten en de klaargemaakte gerechten te verorberen.
Deelnemers betalen een vrije bijdrage.

De groenten en fruit worden opgehaald bij twee handelaars op Sint-Pieters, die op woensdagmorgen hun groenten en fruit op overschot gratis ter beschikking stellen van dit project. Twee bakkers uit Sint-Pieters schenken hun brood op overschot. Met deze ingrediënten wordt er elke woensdag een volledig driegangenmenu gemaakt. Met de vrije bijdrage wordt er vlees of vis gekocht

 

 

Praktisch:

 

Elke woensdag om 10 uur gaan we van start in buurtcentrum De Dijk en koken we samen een lekkere maaltijd . Je hebt de keuze tussen wel of niet vegetarisch.
Het aanbod is uiteraard afhankelijk van wat er opgehaald wordt. Om 12.30 uur wordt er samen gegeten, daarna wordt door de groep de afwas  gedaan

 

Info : jo.vande.calseyde@telenet.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sint-Pieters Eet is een initiatief van Sint-Pieters Deelt. Binnen dit concept werken Buurtwerk Sint-Pieters en Vormingplus regio Brugge ism diverse partners aan projecten rond het delen van goederen en diensten in Sint-Pieters.