Vleesvermindering

Eet minder vlees, maar kies voor lokaal, duurzaam geproduceerd vlees!

1 jaar lang, 1 dag per week geen vlees eten, is hetzelfde als 1250 km fietsen in plaats van met de auto te rijden.
Info en receptjes: www.evavzw.be/

 

Wist je dat er ook een leuke, lekkere manier is om je ecologische voetafdruk te minderen? Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Meedoen kan al vanaf 1 dag.

DagenZonderVlees is geen pleidooi voor het volledige vegetarisme, maar een warme oproep om bewust minder vlees en vis te eten. De overconsumptie van dierlijke voeding is immers een van de grote oorzaken van de klimaatverandering. Wanneer we toch vlees eten, kiezen we best voor lokaal, duurzaam geproduceerd vlees. En ook op het vlak van voedselverspilling en verpakkingen kunnen we onze milieu-impact nog flink verkleinen.

Deze actie past ook in de duurzame voedselstrategie van Stad Brugge en doel om tegen 2050 Brugge klimaatneutraal te worden.

Per vegetarische dag bespaar je immers
•11m2 op je ecologische voetafdruk
•1000 liter water en 2 kg broeikasgassen.