Wedstrijd duurzame voeding

Stedelijke voedselsystemen moeten een antwoord bieden op de bevolkingsgroei, de effecten van de klimaatverandering en de complexe socio-economische problemen. De duurzame voedselstrategie (opgemaakt i.s.m. het Food Lab in kader van het Europees Food Smart Cities for development project) werkt hier acties voor uit rond thema’s stadslandbouw, korte keten, Fair Trade, voedselverlies en minder vleesconsumptie.

Naar aanleiding van deze duurzame voedselstrategie (opgemaakt i.s.m. Food Lab) en de ambitie om klimaatneutraal te worden in 2050, schreef Stad Brugge  in 2018 opnieuw een wedstrijd uit om projecten in Brugge rond duurzame voeding financieel te ondersteunen.

wedstrijd duurzame voeding

Deze projecten moesten kaderen in een van de volgende thema’s: stadslandbouw/stadstuinieren, korte keten, voedselverlies, Fair Trade en minder vleesconsumptie. De winnaars kunnen een geldprijs van maximum €2500 bekomen. Het volledige reglement vindt u hier.

 

Volgende projecten winnen een geldprijs van

2500€: Veldkeuken (Anke Desender), Moestuinproject op terrein van Westervier (Koen Vandenberghe) , mobiele winkel- Boer Bas (Jens Mouton)1500€: vegantour (Eva Brugge)

Meer info over hun projecten vindt u hier.

 

Hier vind je de winnaars van vorige edities:

wedstrijd 2017

wedstrijd 2016

wedstrijd 2015